DUTCH BABY Z GRUSZKĄ

DUTCH BABY Z GRUSZKĄ

DUTCH BABY Z GRUSZKĄ,

czyli pieczony naleśnik. 

*

3 jajka (155g)

100ml mleka

60g mąki pszennej

1 czubata łyżka erytrytolu

kilka kropli Vanilla Flavour (@ironmaxxpolska)

szczypta soli połowa gruszki (85g)

2g oleju do natłuszczenia patelni *

Wszystkie składniki poza gruszką i olejem zmiksować. Natłuścić podgrzaną patelnię i wylać na nią omlet. Ułożyć kawałki gruszki. Piec w 220 stopniach ok 10 minut. Ja miałam też dużą patelnię więc omlet szybko się zarumienił. Przy mniejszej patelni czas wydłuży się do ok 20 minut. Ja podałam z jogurtem wymieszanym ze sproszkowanym erytrytolem i łyżeczką cynamonu.

* 541 kcal, B: 29.3, T: 19.2, W: 63.8