
DUTCH BABY Z GRUSZKĄ
DUTCH BABY Z GRUSZKĄ,
czyli pieczony naleśnik.
*
3 jajka (155g)
100ml mleka
60g mąki pszennej
1 czubata łyżka erytrytolu
kilka kropli Vanilla Flavour (@ironmaxxpolska)
szczypta soli połowa gruszki (85g)
2g oleju do natłuszczenia patelni *
Wszystkie składniki poza gruszką i olejem zmiksować. Natłuścić podgrzaną patelnię i wylać na nią omlet. Ułożyć kawałki gruszki. Piec w 220 stopniach ok 10 minut. Ja miałam też dużą patelnię więc omlet szybko się zarumienił. Przy mniejszej patelni czas wydłuży się do ok 20 minut. Ja podałam z jogurtem wymieszanym ze sproszkowanym erytrytolem i łyżeczką cynamonu.
* 541 kcal, B: 29.3, T: 19.2, W: 63.8