TORT CZEKOLADOWY

TORT CZEKOLADOWY

Biszkopt:
-2 jajka (108g)
-280g mąki ryżowej 
-215g erytrytolu
-20g kakao
-80g oleju rzepakowego
-240ml mleka
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 łyżeczka sody
-aromat waniliowy (u mnie flavour drops z @ironmaxxpolska)
-szczypta soli
*
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie trzepaczką. Piec w 180
stopniach przez ok 1 godzinę i 15 minut do suchego patyczka. Ja miałam
tortownicę o średnicy 18 cm. Wystudzić i przekroić na 2 lub na 3
blaty.
*
Krem:
-200g serka wiejskiego
-300g jogurtu greckiego
-45g rozpuszczonego oleju kokosowego
-100g pasty orzechowej 
-15g kakao
-150g sproszkowanego erytrytolu
-2 opakowania śmietanexu lub śmietan-fix
*
Serek grecki zblendować na gładką masę, następnie wszystkie
składniki zmiksować. Przełożyć kremem blaty, posmarować też
górę i boki. Udekorować dowolnie, np. orzechami laskowymi 

*
1/8: 450 kcal, B: 12.8, T: 27.1, W: 39.6