CIASTO Z RABARBAREM I BORÓWKAMI

CIASTO Z RABARBAREM I BORÓWKAMI

CIASTO Z RABARBAREM I BORÓWKAMI
- 110g białek jaj
- 150g jogurtu naturalnego
- 20g kaszy manny
- 30g mąki pszennej
- 30g odżywki białkowej o smaku białej czekolady (@ironmaxxpolska)
- 4 łyżki erytrytolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100g rabarbaru
- 50g borówek
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno. Dodać pozostałe składniki poza owocami i
zmiksować krótko na najniższych obrotach. Formę wyłożyć papierem do
pieczenia. Wylać ciasto, dodać na górę owoce (ja dodatkowo rabarbar
posypałam 1 łyżeczką erytrytolu). Piec w 160 stopniach ok 35-40 minut.
1/9: 55 kcal, B: 5.1, T: 0.8, W: 7.1