Przepis na kulki kokosowe od Ani Zuzy Lipińskiej

Przepis na kulki kokosowe od Ani Zuzy Lipińskiej

Składniki

•  Puszka Ciecierzycy (po odsączeniu 240g)
•  1-2 łyżki Erytrolu
•  1 łyżkę Kakao
•  20g masła orzechowego z chilli
•  30g białka Whey zero czekoladowe
•  4-5 kropli flavour drops Ironmaxx
•  50g Gorzka czekolada 90% (25g starte na tarce i wrzucone do masy, 25g na
polewę)
•  wiórki kokosowe do posypania

Przygotowanie:

Odsączyć i opłukać ciecierzycę następnie ją zblendowac.

Pomału dodawać resztę składników. Wszystko zblendowac na jednolitą, gęsta masę i wsadzić do lodówki na
3-4h. Po wyjęciu formować kulki i posypać wiórkami kokosowymi. j

Przepis na ok. 30 porcji.

1 kulka = ok 12g
28kcal
B = 2g
T= 1,5g
W = 2,4 g

Od Ania Zuza Lipińska
Kod Zuzka 10